HomeActueelPublicatiesKnap

Geplaatst in
Sprengers Nieuwsbrief 1-2019

Is het u wel eens opgevallen dat leden van ondernemingsraden bovengemiddeld knap en aantrekkelijk zijn? Ik werd hierop gewezen door een mij bekend OR-lid. Ik moet zeggen, een knappe man. Alles erop en eraan en alles op de juiste plek. Neus, oren, voeten, geheel volgens het boekje. Het was mij eerlijk gezegd nooit opgevallen, maar ik ben er eens op gaan letten.

Het klopt. U bent gemiddeld mooier dan de rest. De vraag is hoe dat komt en wat we met deze wijsheid moeten. Zijn mensen eerder geneigd om op een mooie kandidaat te stemmen of kandideren mooie mensen zich eerder voor de ondernemingsraad? Misschien een combinatie? Het is nog nooit echt onderzocht.  Mogelijk is ook nog dat je vanwege OR-werkzaamheden mooier wordt. Ik mag niets uitsluiten.

Is het eigenlijk niet vervelend voor lelijke mensen? Sommige lelijke mensen zullen het niet leuk vinden dat zij geen lid kunnen worden van de ondernemingsraad. Voor die groep, aangenomen dat er daadwerkelijk lelijke mensen in de ondernemingsraad willen plaatsnemen, moet een oplossing worden gevonden. Een vaste commissie bijvoorbeeld, met alleen lelijke mensen als leden.

Het is natuurlijk niet wereldschokkend dat u knapper en aantrekkelijke bent dan de rest. Maar u vindt het wel leuk! En dat wilde ik nu juist, u iets leuks voorhouden in deze barre tijden. Meer niet.

In het verleden heb ik mij overigens een keer verkiesbaar gesteld voor een plek in de ondernemingsraad. Ik werd niet verkozen.

Deel dit artikel

Lees meer over de auteurs

Hebt u een vraag?

Neem contact met ons op of laat uw gegevens achter, zodat we u kunnen bellen.

Laat ons u bellen