HomeActueelPublicatiesKnuffels

Geplaatst in
Column Rechtstreeks op: www.ornet.nl oktober 2012, 10, p. 37

Bedrog, oneerlijkheid, asociaal gedrag: Alom aanwezig Spreekt de bestuurder wel de waarheid? Is het collectieve ontslagrecht nodig? Klopt het dat er geen geld is voor een behoorlijk sociaal plan?. Waarom gedraagt collega-or-lid Jaap zich zo asociaal? Onderzoek van de Amerikaanse Harvard Universiteit. Werknemers gedragen zich eerlijker, socialer en guller als er knuffels autootjes of andere zaken die aan kinderen .doen. denken in de buurt zijn.

Ik heb onmiddellijk de proef op de som genomen. Tijdens de overlegvergadering zette ik tijdens de pauze zes knuffels en een brandweerauto in het zicht. Voor de pauze was gesproken over een reorganisatie. Zestig mensen op straat. Geen cent voor een sociaal plan. Na. de pauze bleek uit de cijfers dat gedwongen ontslagen konden worden voorkomen. Een langslepend conflict tussen twee or-leden, waarbij een oplossing onmogelijk leek en let op. Met wat knuffels (zeehondjes) in de buurt was de klus binnen twee uur geklaard. De twee vielen elkaar in de armen. en mompelden wat over hun bizarre gedrag in het verleden.

De wereld moet ietsje beter worden. Ik pleit dan ook voor knuffels tijdens het medezeggenschapsoverleg. U hoeft dat niet zelf te betalen Het kan op rekening van de bestuurder. Het zijn kosten met het oog op de vervulling van de taken van de ondernemingsraad.

Deel dit artikel

Besproken rechtsgebieden

Lees meer over de auteurs

Hebt u een vraag?

Neem contact met ons op of laat uw gegevens achter, zodat we u kunnen bellen.

Laat ons u bellen