HomeActueelPublicatiesOR-leaks

Geplaatst in
Column Rechtstreeks op: www.ornet.nl januari 2011, , p. 35

De openbaringen van Wikileaks. De geheime diensten kennen geen geheimen meer. De meningen van een willekeurige politicus of diplomaat over anderen. Ze zijn u bekend. De daadwerkelijke zienswijze van Angela Merkel. Die staat op internet. Het is amusant. De vrees is dat andere terreinen niet aan Wikileaks ontsnappen. Sommigen denken dat het wel mee zal vallen. Anderen niet.

Zal de medezeggenschap aan de speurende ogen van Wikileaks kunnen ontsnappen? Een naïeve gedachte. De medezeggenschap is het volgende aandachtspunt van Wikileaks. Julian Assange heeft het zelf gezegd. Hoe denkt de voorzitter van de raad van bestuur echt over de ondernemingsraad. Dit staat in een vertrouwelijk mailbericht. Belicht zal worden dat de ondernemingsraad in het laatste adviestraject behoorlijk bij de neus is genomen. Lees het mailverkeer tussen de RvC en de bestuurder. Geheime conceptnotulen van de COR. Het echte standpunt van de ondernemingsraad over de fusie. De internet perikelen binnen de ondernemingsraad. Alles wordt onthuld op Wikileaks.

Zit er iemand op te wachten? Ja, er zit altijd wel iemand op te wachten. Strijd tussen vrijheid van meningsuiting en privacy? Soms, maar de eerstgenoemde zal snel zegevieren. De vraag is of het de medezeggenschap goed zal doen. Ach, het zal hier en daar wat stroever gaan en bepaalde verhoudingen zullen definitief geschaad worden. Men zal voorzichtiger zijn met het aan de mail toevertrouwen van informatie. De vraag is dan weer of dat jammer is.
Ik zou zekerheidshalve voorlopig maar weer overstappen op pen en papier.

Rudi van der Stege

Deel dit artikel

Besproken rechtsgebieden

Lees meer over de auteurs

Hebt u een vraag?

Neem contact met ons op of laat uw gegevens achter, zodat we u kunnen bellen.

Laat ons u bellen