HomeActueelPublicatiesVerliefd

Geplaatst in
Column Rechtstreeks op: www.ornet.nl jan/febr 2010, 1, p. 37

Verliefde werknemers zijn gelukkig. Gelukkige mensen komen tot betere prestaties. Hoe meer liefde op de werkplek, hoe beter.

In Limburg, bij de provinciale omroep L1, vinden ze dat niet. Verliefde collega’s moesten zelf maar de keuze maken wie van de twee zou vertrekken, zo luidde een interne mededeling. De directie van L1 wilde duidelijk maken hoe zij over intimiteiten op de werkplek dacht.

Ik moest denken aan oa-voorzitter Joost. Hij was erg verliefd op collega Jantine. Zij ook op hem. Zij zijn al jaren gelukkig getrouwd en werken nog steeds bij hetzelfde bedrijf. IIn Limburg zouden ze eenzaam en ongelukkig zijn.

Een andere kwestie uit mijn praktijk leek op L1. OR-lid Kees werd voor ontslag voorgedragen omdat hij verdacht werd van verliefdheid op een collega. Hij ontkende in alle toonaarden. De collega overigens ook: ze vond hem een engerd. Het ontslag ging niet door. De ondernemingsraad bij L1 werd niet om instemming gevraagd. Hoeft ook niet: management en OR hebben niets te maken met verliefdheden van werknemers. Werknemers moeten zelf maar uitmaken op wie zij verliefd worden. Misschien is instemmingsrecht op z’n plaats vanwege gewijzigd ontslagbeleid.

De ondernemingsraad moet maar melden dat al zijn leden verliefd zijn op elkaar. Eens kijken wat er uiteindelijk overwint, de liefde of Ll. Ik zet in op de liefde.

Rudi van der Stege

Deel dit artikel

Besproken rechtsgebieden

Lees meer over de auteurs

Hebt u een vraag?

Neem contact met ons op of laat uw gegevens achter, zodat we u kunnen bellen.

Laat ons u bellen