HomeActueelPublicatiesVorstverlet

Vorstverlet

Geplaatst in
Column Rechtstreeks op: www.ornet.nl maart 2010, 3, p. 37

De verkiezingen voor de gemeenteraad. U zult in alle wijsheid tot een keuze gekomen zijn. In de tempel van de democratie dient u met deze zelfde wijsheid eens in de paar jaar de ondernemingsraad te kiezen. Als kandidaat hoopt u dan op de wijsheid van uw collega’s. Dat ze maar weer op u zullen stemmen.

Soms zijn collega’s daar nog niet aan toe. Op u stemmen. Dat speelt soms ook in de landelijke of gemeentelijke politiek. Het is dan zaak om de verkiezingen te verplaatsen naar een later tijdstip. Twee Kamerleden van de PvdA zagen kort geleden de verkiezingspolls met lede ogen aan. Zij vonden dat verkiezingen op een later tijdstip beter zouden zijn voor het resultaat van de partij.
De barre winter bood kansen. Zij stelden in januari voor om de gemeenteraadverkiezingen maar uit te stellen. Het was te koud om campagne te voeren. Het voorstel werd serieus in overweging genomen. Iedereen vond het immers te koud. De democratie gedijt slecht bij winterse weersomstandigheden. De andere partijen ontdekten net op tijd de verborgen agenda van de twee snode PvdA-polici.

De uitstelgedachte biedt wel perspectief voor leden van ondernemingsraden die de uitkomst van de verkiezingen op dat moment met angst en beven tegemoet zien. De warmte, de regen, de wind, de droogte, het onweer, allemaal omstandigheden die een uitstel kunnen rechtvaardigen. Mocht het u uitkomen, maak gebruik van het weer. In Den Haag doen ze het tenslotte ook.

Deel dit artikel

Besproken rechtsgebieden

Lees meer over de auteurs

Hebt u een vraag?

Neem contact met ons op of laat uw gegevens achter, zodat we u kunnen bellen.

Laat ons u bellen