| samen sterk in arbeidsrecht

© 2019 Sprengers Advocaten
Maatwerk software door Way2Web

André
Joosten

Ik ben advocaat sinds 1996. Als adviseur en advocaat van ondernemingsraden ben ik onder meer betrokken bij reorganisaties, fusies en arbeidsvoorwaarden. Mijn klanten zijn divers. Van multinationals met complexe vragen tot werknemers die onzorgvuldig behandeld zijn door hun werkgever: achter elke juridische casus zit een ander verhaal. Iedere problematiek vraagt om een eigen benadering en oplossing. In reorganisatietrajecten denk ik graag mee over alternatieven waarbij de belangen van werknemers optimaal kunnen worden behartigd.
Wie mijn klant ook is: ik treed graag op als vertolker van diens belangen. Daarbij zal ik, waar nodig, een cliënt ook wijzen op zijn eigen verantwoordelijkheden. Heeft een procedure geen kans van slagen, dan zeg ik dat ook. Niet alleen mijn adviserende rol vind ik van belang, maar ook die van woordvoerder of instructeur. Een procedure voor een cliënt winnen vind ik plezierig. Maar zeker zo belangrijk is het als klanten de deur uitgaan met het gevoel te begrijpen waar het om gaat en dat zij zich gehoord weten.

Mijn mooiste zaken zijn zaken waarin niet alleen een beroep wordt gedaan op mijn juridische expertise, maar ook op mijn sociale vaardigheden en creativiteit

Voor mijn komst naar Sprengers Advocaten – toen nog Advokatenkollektief Utrecht – was ik als vakbondsjurist en -bestuurder jarenlang betrokken bij fusies, reorganisaties, stakingen, cao-onderhandelingen, sociale plannen en harmonisatie van arbeidsvoorwaarden.
Behalve advocaat ben ik ook voorzitter van de commissie van beroep van het Havenbedrijf Rotterdam.
In de nieuwsbrief van Sprengers Advocaten heb ik een vaste column.

Contact

E-mail LinkedIn

Publicaties van André Joosten

13 december 2018
#Gelehesjesprotesten
1 september 2018
Staken in het onderwijs
20 februari 2018
“Relaxed, chef!”
Meer publicaties