| samen sterk in arbeidsrecht

© 2021 Sprengers Advocaten
Website door: New Fountain

Erica
Wits

Sinds 1990 ben ik werkzaam op het gebied van arbeidsrecht en het sociale zekerheidsrecht. Ik adviseer werknemers en werkgevers, onder andere over ontslagrecht, reorganisaties, ziekte en reintegratie. Ook sta ik ondernemingsraden bij.

Door mijn ruime ervaring kom ik snel ter zake en tot een snelle en goede oplossing van een conflict. Als pragmatisch juriste met een groot en gevarieerd netwerk richt ik mij niet alleen op de juridische, maar – als dit aan de orde is – ook op de meer maatschappelijke aspecten.
Dat ik verbonden ben aan een kantoor waar specialisten werken op basis van gelijkwaardigheid – als een kollektief – en met veel vakoverleg zorgt ervoor dat ik mij maximaal kan inzetten.

DAT IK VERBONDEN BEN AAN EEN KANTOOR WAAR SPECIALISTEN WERKEN OP BASIS VAN GELIJKWAARDIGHEID EN MET VEEL VAKOVERLEG ZORGT ERVOOR DAT IK MIJ MAXIMAAL KAN INZETTEN

Ik ga zoveel mogelijk op zoek naar compromissen. Maar waar nodig bijt ik me vast in procedures en ga daarbij ‘tot de bodem’. Daarbij hecht ik veel waarde aan een goede verstandhouding met de diverse betrokken partijen, van cliënt tot rechter en wederpartij. Net als mijn collega’s zet ik regelmatig maatschappelijk iets in gang.

Voor mijn komst bij Sprengers Advocaten was ik jurist bij een buro rechtshulp en senior arbeidsrecht jurist bij het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers, in een periode van reorganisaties. Ook werkte ik jarenlang bij de Rechtskundige dienst FNV, waar ik een intensieve procespraktijk had. Als lid van de OR van de FNV was ik betrokken bij een ingrijpende fusie. Ook ben ik lid geweest van een Gemeenschappelijke medezeggenschapsraad in het primair onderwijs.

Ik geef regelmatig cursussen op maat, waaronder veel over de actualiteit, en kan daarbij putten uit mijn gevarieerde ervaring.

Ik publiceer in vakbladen maar schrijf ook graag snel toegankelijke columns over ingewikkelde onderwerpen. Daarnaast ben ik mede-auteur van het boek “Arbeidsrecht begrepen”, waarvan elke twee jaar een nieuwe druk verschijnt. Ook ben ik lid van de Commissie CKA van de SER.
In mijn vrije tijd ben ik lid van een Raad van Toezicht van een onderwijsinstelling en bestuurslid bij een culturele instelling.


Erica Wits heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd: Arbeidsrecht (met als sub-rechtsgebieden Collectief ontslag en Medezeggenschap) en Sociaal-zekerheidsrecht (met als sub-rechtsgebied Werknemersverzekeringen). Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.