| samen sterk in arbeidsrecht

© 2021 Sprengers Advocaten
Website door: New Fountain

Pauline
Burger

Ik ben advocaat sinds 1999 en behartig de belangen van heel diverse klanten, van werkgevers en ondernemingsraden van grote concerns tot jongeren zonder zicht op werk. Elke klant heeft zijn eigen problematiek. Mijn praktijk is breed en ik ben thuis op verschillende terreinen: arbeidsrecht, sociale zekerheidsrecht en medezeggenschapsrecht.

Ik vind het interessant om zowel op theoretisch als praktisch niveau te werken. Voor mijn komst bij Sprengers Advocaten was ik onderzoeker en docent collectief en Europees arbeidsrecht bij de Universiteit in Utrecht. Ik promoveerde in 1998 op een proefschrift over sociale grondrechten.

Ik ben altijd op zoek naar de kern van het probleem, omdat daar vaak de oplossing ligt of de beslissing valt

Het uitzetten van een strategie maakt mijn vak mooi. Ook houd ik ervan om voor mijn cliënt een juridische ‘puzzel’ op te lossen. In iedere zaak probeer ik de feiten zo goed mogelijk te ordenen en het verhaal van mijn cliënt helder te krijgen. Daarbij houd ik altijd voor ogen dat, mocht het tot een procedure komen, ik de rechter tot het juiste inzicht moet brengen. Tevreden ben ik als cliënten zich door mij gesteund voelen.

Ik geef les op verschillende scholingsinstituten, zoals de Stichting Opleidingen Sociaal Recht (OSR) en het Instituut voor Arbeidsrecht. Ook geef ik scholing aan juristen, bedrijfsartsen en arbeidsdeskundigen.


Pauline Burger heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd: Arbeidsrecht (met als sub-rechtsgebieden Collectief ontslag, Internationaal arbeidsrecht en Medezeggenschap) en Sociaal-zekerheidsrecht (met als sub-rechtsgebied Werknemersverzekeringen). Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.