| samen sterk in arbeidsrecht

© 2021 Sprengers Advocaten
Website door: New Fountain

Thijs
Dalmolen

Mijn werkzaamheden liggen met name op het gebied van arbeidsrecht, medezeggenschapsrecht en sociale zekerheid. Daarbij sta ik zowel werknemers als werkgevers bij. Mijn studie heb ik gevolgd aan de Universiteit Utrecht (bachelorgraad) en de Universiteit van Amsterdam (mastergraad). Mijn masterfase heb ik in het bijzonder gewijd aan alle aspecten van het arbeidsrecht. Het leuke en interessante aan arbeidsrecht is dat het doorgaans over voor iedereen herkenbare en alledaagse zaken gaat. Voor een advocaat is het andersom ook iedere keer weer uitdagend en nooit saai: telkens heb je met andere persoonlijkheden en andere maatschappelijke omstandigheden te maken.

Ik ben pas tevreden als mijn
cliënt dat ook is

Hoewel vaak zo herkenbaar, spelen er uiteraard veel meer aspecten mee in een zaak. Voor cliënten kan het bijvoorbeeld door emoties best lastig zijn om de juiste beslissing te maken en alle gevolgen te overzien. Het feit dat ik door mijn werk steun en vertrouwen kan geven in deze onzekere periodes, maakt het beroep van advocaat voor mij persoonlijk het mooist denkbare beroep. Daarbij staat het resultaat voorop en ben ik pas tevreden als mijn cliënt dat ook is.

Voordat ik in dienst trad bij Sprengers Advocaten heb ik een jaar op de juridische afdeling van een grote onderneming in de detailhandel gewerkt. Tijdens en na mijn studie heb ik veel werkzaamheden in de medezeggenschap verricht, zowel in de rol van voorzitter van een deelraad als vicevoorzitter van de centrale ondernemingsraad. Met veel plezier zet ik deze kennis en ervaring nu in, in mijn rol van advocaat.