| samen sterk in arbeidsrecht

© 2021 Sprengers Advocaten
Website door: New Fountain

Tijn
Tas

Ik ben gespecialiseerd in het individueel arbeidsrecht. Daarnaast houd ik me ook bezig met medezeggenschapsrecht en sociaal zekerheidsrecht. Dit doe ik het liefst voor een brede groep cliënten, zowel werkgevers als werknemers. Mijn bachelor en een eerste master Privaatrecht heb ik gehaald aan de Universiteit Utrecht. Daarna heb ik een tweede master Arbeidsrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam afgerond.

Het leuke aan het arbeidsrecht is voor mij dat het raakt aan de kern van hoe onze samenleving is ingericht. Hoe willen we de arbeidsmarkt inrichten en hoe zorgen we er daarbij voor dat ook mensen met een zwakke of kwetsbare positie op de arbeidsmarkt voldoende worden beschermd?

Het leukste aan dit vak is om op zoek te gaan naar een oplossing waarmee mijn cliënt écht verder kan

Het leukste aan dit vak is voor mij om op zoek te gaan naar een oplossing waarmee mijn cliënt écht verder kan. Vaak ligt achter een specifiek probleem een veel breder verhaal. In dat geval heeft een juridische analyse van alleen dat specifieke probleem weinig zin. De cliënt is meer gebaat bij het zoeken naar een voor hem acceptabele oplossing van het achterliggende probleem. Daar moet je, met je cliënt en de wederpartij, samen naar op zoek.

Tijdens mijn studie ben ik werkzaam geweest als juridisch consulent voor de FNV. Daar heb ik geleerd hoe belangrijk het is dat juist de mensen die normaal een zwakkere positie hebben, goed worden geholpen. Daarnaast heb ik op de universiteit gezien hoe belangrijk een goed functionerende, enthousiaste en geïnformeerde medezeggenschap is voor het functioneren van een onderneming. Deze ervaringen en kennis neem ik nu mee in mijn werk als advocaat.