| samen sterk in arbeidsrecht

© 2021 Sprengers Advocaten
Website door: New Fountain

Cursus Actualiteiten Medezeggenschapsrecht

Op 7 en 13 september 2021 verzorgen wij weer onze halfjaarlijkse scholing “Actualiteiten Medezeggenschapsrecht” voor OR-trainers. In één middag praten wij u bij over recente ontwikkelingen in de rechtspraak en wetgeving op het gebied van medezeggenschap.

LET OP: op dinsdag 7 september zal de bijeenkomst fysiek bij ons op kantoor plaatsvinden, op maandag 13 september is de bijeenkomst digitaal via Zoom.

Programma

13.30 Aanvang programma

Rechtspraak over WOR
In deze inleidingen zal worden ingegaan op de ontwikkelingen op het terrein van de medezeggenschapsrechtspraak in de periode van 1 januari 2020 tot 1 juli 2021.

De rechtspraak over het adviesrecht
O.a. zal aandacht worden besteed aan:
-Het primaat van de politiek bij wijziging directiestructuur gemeente (OK), 25 februari 2021, (OR Gemeente Alphen aan den Rijn)
-Loonstop direct na afronding reorganisatie: een nieuw feit met beroepsmogelijkheid bij Ondernemingskamer? OK 4 maart 2021, (OR Mitsubishi Turbocharger and engine Europe B.V.)
-Kan een enquête worden gelast naar gedragingen OR? OK 26 april 2021, Stichting Omroep Limburg

14.30 Pauze

14.45 De rechtspraak over instemmingsrecht en andere onderwerpen
O.a. zal aandacht worden besteed aan:
-Valt wijziging reiskostenvergoedingsregeling wegens thuiswerken in Corona tijd onder instemmingsrecht , Rb Den Haag 22 januari 2021 GOR CB&I McDermott)
-Besluit nemen over instemmingsaanvraag voor verstrijken aan OR gestelde termijn geoorloofd? Rb Amsterdam 18 maart 2021, (OR Stichting The International School of Amsterdam).
-Uitwisselbaarheid van functies. Rol OR-advies in individuele ontslagprocedure Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, 12 april 2021, (NS Reizigers B.V.)

15.45 Pauze

16.00 Thema: Thuiswerken

In dit thema wordt ingegaan op de arbeidsrechtelijke positie van een werknemer die wil thuiswerken dan wel gedwongen wordt thuis te werken. Ook wordt aandacht besteed aan de rol van de ondernemingsraad bij invoering van gewijzigd thuiswerkbeleid. Tevens komen aan de orde regelingen in CAO’s die inmiddels tot stand zijn gekomen om het thuiswerk te faciliteren.

17.00 Sluiting

Aanmelding Actualiteiten Medezeggenschapsrecht september 2021

  • Indien u een referentie of kostenplaats wenst op te geven voor op de factuur dan kunt u deze hier opgeven
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Informatie

Datum: 7 en 13 september 2021
Locatie: Plompetorengracht 14-16 (7 september) / Online (13 september)
Prijs: 225 euro p.p.
Meer info: Aankondiging