| samen sterk in arbeidsrecht

© 2018 Sprengers Advocaten
Maatwerk software door Way2Web

Wet normalisering rechtspositie ambtenaren

Het ambtenarenrecht gaat de komende jaren (definitief) ingrijpend veranderen. Op 8 november 2016 heeft de Eerste Kamer de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren aangenomen. Als gevolg van deze wet gaat een groot deel van de huidige ambtenaren een arbeidsovereenkomst krijgen en daarmee gaat het civiele arbeidsovereenkomstenrecht op hen van toepassing zijn. De wet gaat, waarschijnlijk, in per 1 januari 2020.

Als gespecialiseerd kantoor in het medezeggenschapsrecht, arbeidsrecht en ambtenarenrecht merken we dat er steeds meer vragen hierover leven bij ondernemingsraden en ook aan ons worden voorgelegd.

·         Hoe ziet het nieuwe ambtenarenrecht eruit?

·         Hoe zal het arbeidsrecht in de overheidssectoren er uit gaan zien?

·         Hoe ziet het overgangsrecht eruit?

·         Wat wordt hierbij de rol van de ondernemingsraad?

We hebben daarom een speciale cursus ontwikkeld. In 3 uur wordt u geïnformeerd over de hoofdlijnen van het nieuwe ambtenarenrecht zoals dat bij veel overheidswerkgevers zal gaan gelden.

Waar en wanneer? We kunnen deze cursus in uw organisatie komen geven aan de gehele ondernemingsraad (of aan een deel daarvan) op een voor u geschikt moment, of bij ons op kantoor in Utrecht.

De cursussen worden gegeven door een van de advocaten van Sprengers Advocaten.

Kosten De kosten van dit bijzonder cursusaanbod bedragen voor de gehele ondernemingsraad (of aan een deel daarvan) € 1000,- en voor een individuele inschrijving op ons kantoor € 165,-, conform de richtbedragen van de SER voor maatwerkcursussen. Beide bedragen zijn inclusief cursusmateriaal en vrijgesteld van BTW.

Interesse? Hebt u interesse of wilt u een afspraak maken, neem dan contact op met Marion van Vredendaal via scholing@sprengers.nl of bel 030-2520900.  U kunt ook gebruik maken van onderstaand formulier.

Aanvraagformulier Cursus

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.