| samen sterk in arbeidsrecht

© 2018 Sprengers Advocaten
Maatwerk software door Way2Web

Wet werk en zekerheid voor de ondernemingsraad

In 2015 is de Wet werk en zekerheid (Wwz) in werking getreden. De regels rondom flexibele arbeidskrachten en het ontslagrecht zijn gewijzigd. Nieuw is ook de wettelijke transitievergoeding bij ontslag. Voor de OR is kennis van deze wijzigingen van belang. Denk aan een adviestraject bij reorganisatie, de inhoud van een sociaal plan. Maar ook bij instemmingsaanvragen over het aannamebeleid, scholingsbeleid  en beoordelingsbeleid kan de WWZ een rol spelen.

Cursus voor ondernemingsraden

De Wwz is inmiddels verder uitgewerkt in regelingen, zoals de Uitvoeringsregels ontslag bij bedrijfseconomische redenen. Ook wordt steeds duidelijker wat de Wwz voor de praktijk betekent. OR-leden die willen weten wat de Wwz inhoudt en voor de OR-praktijk betekent bieden wij een cursus aan. Gedurende 3 uur gaan we in op de hoofdlijnen van de WWZ en de ervaringen in praktijk en rechtspraak tot nu toe. De cursus is vooral gericht op wat van belang is voor de OR-praktijk.

In company:

Wilt u met de gehele OR deze cursus volgen dan kunt u contact met Marion van Vredendaal via onderstaand formulier of bel 030-2520900. In overleg bepalen we dan tijdstip en plaats.

Kosten: € 1000,- (conform SER richtbedrag 2018), exclusief eventuele reiskosten.

 

 

 

Aanvraagformulier Cursus

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.