| samen sterk in arbeidsrecht

© 2021 Sprengers Advocaten
Website door: New Fountain

Even voorstellen

Mijn naam is Tijn Tas. In juni 2021 ben ik begonnen bij Sprengers Advocaten als advocaat. Inmiddels ben ik dus al een paar maanden aan de slag, ruim tijd om mezelf aan u voor te stellen als nieuwe medewerker!

Ik heb aan de Universiteit Utrecht mijn bachelor rechten en een master Privaatrecht afgerond. Tijdens deze opleidingen ben ik onder andere werkzaam geweest bij de FNV, waar ik kennis heb gemaakt met het arbeidsrecht in de praktijk. Niet alleen vond ik dit ontzettend interessant, ik vond het ook heel bijzonder om een bijdrage te kunnen leveren aan het oplossen van problemen die voor veel mensen grote gevolgen kunnen hebben. Daarom besloot ik om nog een master Arbeidsrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam te doen. Deze heb ik in de zomer van 2020 afgerond.

Tijdens mijn studie ben ik een jaar voorzitter geweest van de Utrechtse studentenvakbond. In die rol heb ik veel contact gehad met de verschillende medezeggenschapsorganen bij de onderwijsinstellingen in Utrecht. Ik weet dus hoe waardevol het kan zijn om de hele organisatie te betrekken. Ook heb ik ervaren hoe leuk het is om de medezeggenschap in een organisatie te ondersteunen en er samen met alle betrokkenen voor te zorgen dat hun eigen organisatie zo goed mogelijk loopt. Dit hoop ik nu vanuit een andere rol te kunnen doen: als advocaat.

Tijdens mijn laatste master heb ik al twee maanden stage gelopen bij Sprengers Advocaten. In die periode heb ik kunnen proeven van de werkzaamheden hier. Wat mij vooral enthousiast heeft gemaakt is de diverse praktijk van dit kantoor. We staan werknemers, werkgevers, uitkeringsgerechtigden en de medezeggenschap bij. Zo ben je echt met alle aspecten van het arbeidsrecht bezig. Ook is er, naast de juridische praktijk, aandacht voor de wetenschap maar ook het maatschappelijk debat wat ten grondslag ligt aan het arbeidsrecht, namelijk de vraag: hoe willen wij als samenleving onze arbeidsmarkt inrichten? Juist deze veelzijdigheid trekt mij enorm.

Naast mijn werk vind ik het leuk om veel te reizen, al heeft dat de afgelopen tijd minder gekund dan normaal. Hoewel een weekje naar Frankrijk of Duitsland ook altijd leuk is, hoop ik dat ik snel weer een keer een verre reis kan maken. In Nederland breng ik het liefst mijn tijd door met vrienden op een terras of, als het weer kan, op een festival of concert. Een laatste hobby is toch wel mijn guilty pleasure, en dat is mijn voorliefde voor slechte reality tv.

Hopelijk heeft deze korte introductie een beeld kunnen geven van mij en van mijn drijfveer als advocaat. De eerste paar maanden zijn alweer achter de rug, maar ik heb er alle vertrouwen in dat ook de komende tijd bij Sprengers Advocaten een succes zal zijn!