| samen sterk in arbeidsrecht

© 2021 Sprengers Advocaten
Website door: New Fountain

Mag ik mij aan u voorstellen?

Mijn naam is Thijs Dalmolen. Op 1 oktober 2019 ben ik begonnen als advocaat bij Sprengers Advocaten. Dat betekent dat ik inmiddels alweer een klein halfjaar hier aan de slag ben. Met veel plezier stel ik mij aan u voor.

Momenteel ben ik een kleine twee jaar afgestudeerd. Ik heb de bachelor Rechtsgeleerdheid gevolgd aan de Universiteit Utrecht en daarna heb ik twee masters afgerond aan de Universiteit van Amsterdam: Privaatrecht en Arbeids- & Ondernemingsrecht. Tijdens deze masterfase is mijn liefde voor het arbeidsrecht tot bloei gekomen. Eigenlijk alle aspecten van dit rechtsgebied vind ik interessant.

Ik heb er zelf dan ook nooit aan getwijfeld dat ik uiteindelijk aan de slag zou gaan als advocaat in het arbeidsrecht. Deze baan bij Sprengers Advocaten was echter niet mijn eerste baan. Tijdens mijn studie heb ik gewerkt bij een groot Nederlands bedrijf in de detailhandel. Na de afronding van mijn studie, heb ik daar ook een jaar op de juridische afdeling gewerkt. Wat echter misschien nog wel interessanter is, is dat ik tijdens deze periode veel werkzaamheden heb verricht op het gebied van de medezeggenschap. Niet alleen ben ik voorzitter geweest van een deelraad, ik ben daarnaast ook vicevoorzitter geweest van de centrale ondernemingsraad.

Mijn taken in de medezeggenschap heb ik altijd met veel plezier uitgevoerd. Het geeft werknemers de kans om daadwerkelijk invloed uit te oefenen op het beleid van een bedrijf en daardoor komen werknemers dicht op het vuur te zitten. Ook voor een bestuurder ligt hier een meerwaarde. Het is iedere keer weer interes

sant om te zien hoe deze processen verlopen. Persoonlijk vind ik de dynamiek altijd een van de leukste aspecten. De ene keer wordt er vergaderd over de verkoop van een bedrijfsonderdeel, een andere keer gaat het over de aanschaf van een nieuwe koffiemachine. Welke vergaderingen dan over het algemeen het langste duren laat ik in het midden, doorgewinterde OR-leden weten het antwoord.

Iedereen die zich ook maar enigszins bezighoudt met medezeggenschap, is bekend met Sprengers Advocaten. Ik voel mij dan ook vereerd dat ik bij zo’n toonaangevend kantoor de kans krijg om het prachtige beroep van advocaat uit te oefenen. Daarnaast ben ik ook heel goed opgevangen door mijn ontzettend leuke collega’s, wat ook een belangrijke reden is dat ik het werk met veel plezier doe. Mijn passie voor de medezeggenschap in combinatie met de grote interesse voor alle andere aspecten van het arbeidsrecht: spreken over het rondmaken van de spreekwoordelijke cirkel gaat misschien nét iets te ver, al scheelt het niet veel.

Naast het werken als advocaat hou ik van reizen en sporten. Maar eigenlijk is er een hobby, die een veel grotere rol speelt en dat is mijn grote liefde voor het Italiaanse voetbal en dan in het bijzonder voor AS Roma. Van kinds af aan ben ik al fan en volg ik de club op de voet. Ook na het afscheid van mijn grote held Francesco Totti, is de liefde onverminderd aanwezig. Een aantal keer per jaar reis ik met een groep vrienden richting Italië, om daar live wedstrijden bij te wonen. Deze reizen behoren elke keer weer tot de jaarlijkse hoogtepunten.

Er is nog veel meer, maar hopelijk ben ik erin geslaagd om een beetje een beeld te schetsen van mijzelf. De eerste zes maanden bij Sprengers Advocaten zijn omgevlogen. Wat mij betreft zijn alle voorwaarden aanwezig om ook van de komende tijd een succes te maken!