| samen sterk in arbeidsrecht

© 2021 Sprengers Advocaten
Website door: New Fountain

Carrière

Een op de twee collega’s van u doet iets waar hij niet meer voor zou kiezen. Kijk eens om u heen. Collega. Piet, al 28 jaar medewerker debiteurenadministratie. Hij zou het anders doen en misschien wel kiezen voor de crediteuren. Collega Janneke. Haar stralende glimlach zou wel eens niet echt kunnen zijn. Al twaalf jaar. En misschien twijfelt u zelf ook wel.

Het blijkt dat al de ongelukkigen ook geen mogelijkheid zien om hun loopbaan te veranderen. Hier ligt een schone taak voor de ondernemingsraad. In samenspraak met de ondernemer zou beleid moeten warden ontwikkeld om de ongelukkigen weer perspectief te geven. Opleiding, scholing, meer mobiliteit binnen de onderneming.

Er is sprake van een grote uitzondering. Anders dan `gewone’ werknemers zijn (voormalige) leden van ondememingsraden voor 94,37 procent volstrekt tevreden over hun beroepskeuze en carrière. Voor voormalige kandidaten voor de ondememingsraad – de niet gekozenen – ligt het anders. Hier is het percentage 57. De leden van de ondernemingsraad zouden het weer precies zo doen. Medezeggenschapswerk wordt als zinvol en leuk gezien. Het gesignaleerde probleem kan er echter niet helemaal mee worden opgelost. Tenslotte kan niet iedereen in de ondernemingsraad.

Hoewel? Iedereen drie jaar min of meer verplicht in de ondernemingsraad?

Rudi van der Stege

Datum
1 december 2011

Rechtsgebied
Medezeggenschapsrecht

Geplaatst in
Column Rechtstreeks op: www.ornet.nl december 2011, 12, p. 37

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer informatie