| samen sterk in arbeidsrecht

© 2021 Sprengers Advocaten
Website door: New Fountain

OR-leaks

De openbaringen van Wikileaks. De geheime diensten kennen geen geheimen meer. De meningen van een willekeurige politicus of diplomaat over anderen. Ze zijn u bekend. De daadwerkelijke zienswijze van Angela Merkel. Die staat op internet. Het is amusant. De vrees is dat andere terreinen niet aan Wikileaks ontsnappen. Sommigen denken dat het wel mee zal vallen. Anderen niet.

Zal de medezeggenschap aan de speurende ogen van Wikileaks kunnen ontsnappen? Een naïeve gedachte. De medezeggenschap is het volgende aandachtspunt van Wikileaks. Julian Assange heeft het zelf gezegd. Hoe denkt de voorzitter van de raad van bestuur echt over de ondernemingsraad. Dit staat in een vertrouwelijk mailbericht. Belicht zal worden dat de ondernemingsraad in het laatste adviestraject behoorlijk bij de neus is genomen. Lees het mailverkeer tussen de RvC en de bestuurder. Geheime conceptnotulen van de COR. Het echte standpunt van de ondernemingsraad over de fusie. De internet perikelen binnen de ondernemingsraad. Alles wordt onthuld op Wikileaks.

Zit er iemand op te wachten? Ja, er zit altijd wel iemand op te wachten. Strijd tussen vrijheid van meningsuiting en privacy? Soms, maar de eerstgenoemde zal snel zegevieren. De vraag is of het de medezeggenschap goed zal doen. Ach, het zal hier en daar wat stroever gaan en bepaalde verhoudingen zullen definitief geschaad worden. Men zal voorzichtiger zijn met het aan de mail toevertrouwen van informatie. De vraag is dan weer of dat jammer is.
Ik zou zekerheidshalve voorlopig maar weer overstappen op pen en papier.

Rudi van der Stege

Datum
1 januari 2011

Rechtsgebied
Medezeggenschapsrecht

Geplaatst in
Column Rechtstreeks op: www.ornet.nl januari 2011, , p. 35

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer informatie