| samen sterk in arbeidsrecht

© 2021 Sprengers Advocaten
Website door: New Fountain

Stemhokjes

De betrokkenen bij de medezeggenschap verkeren in verwarring. Geïnspireerd door de gebeurtenissen na de gemeenreraadsverkiezingen in Oekraïne aan de Maas, buiten verkiezingstijd ook wel Rotterdam geheten. Er gaan stemmen op die beweren dat waarschijnlijk geen enkele ondernemingsraad rechtsgeldig is verkozen. Zou het echt zo erg zijn?

Een werknemer wilde hertelling van de stemmen. Hij had zich vijf jaar geleden kandidaat gesteld, Volgens de verkiezingsuitslag had hij geen enkele stem gekregen. Dit kon niet waar zijn. Hij had op zichzelf gestemd.
Een ander wilde nieuwe verkiezingen, omdat een van de kandidaten aardbeienwaterijsjes had uitgedeeld aan collega’s die beloofden dat ze op haar zouden stemmen.

In een ander bedrijf moesten de verkiezingen volgens sommigen opnieuw worden gehouden. De kandidaten hadden te veel hun mening geuit tijdens de verkiezingscampagne en hiermee de kiezers beïnvloed. Twee kiesgerechtigden hadden niet in de gaten dat zij samen in het stemhokjewaren beland. Nieuwe verkiezingen!

Uiteraard moeten verkiezingen van de ondernemingsraad zorgvuldig verlopen. Er gaat echter veel fout. Gezien de vele geluiden over onregelmatigheden pleit ik voor een grondig onderzoek. Totdat dit onderzoek klaar is stel ik voor om geen nieuwe OR-verkiezingen te houden.

Rudi van der Stege

Datum
1 april 2010

Rechtsgebied
Medezeggenschapsrecht

Geplaatst in
Column Rechtstreeks op: www.ornet.nl april 2010, 4, p. 37

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer informatie