| samen sterk in arbeidsrecht

© 2021 Sprengers Advocaten
Website door: New Fountain

Verkiezingen

Verkiezingen, ik heb het er beetje mee  gehad. Met name met het circus  eromheen. De Tweede Kamer, de  president van Amerika,  de medezeggenschapsraad op de school van mijn zoontje.  Ik kan geen stembus meer zien. Het is ook niet goed voor de ondernemingsraden wier zittingstermijn op korte termijn afloopt. De vraag is of de collega’s de weg naar de stembus weer willen vinden.

Aan de andere kant dienen al die verkiezingen ook wel weer als inspiratiebron. In Amerika willen veel mensen de tocht naar de stembus juist maken juist om veel personen te verkiezen. En hiervoor desnoods uren in de rij te staan. De president, de sheriff, de officier van justitie, de plaatselijke rechter, de burgemeester, de lijkschouwer. Ze worden daar allemaal gekozen. De mensen vinden dat leuk.

Iets dergelijks zou ook wel eens positief kunnen werken bij OR-verkiezingen. Het idee is om bij de eerste OR-verkiezing de collega’s ook te laten stemmen voor de voorzittersrol, de rol van de secretaris, de notulist van de ondernemingsraad en degene die de verslagen kopieert. Om mee te beginnen. Maar eens kijken of er sprake is van een extra hoge opkomst naar aanleiding van de campagne van collega Aart-Jan voor de rol van vaste notulist van de ondernemingsraad. Ik denk het wel. Mocht dat niet lukken dan kan de ondernemingsraad altijd aan de werkgever vragen om het stemmen voor de ondernemingsraad verplicht te stellen. Op straffe van ontslag.

Datum
2 december 2012

Rechtsgebied
Medezeggenschapsrecht

Geplaatst in
Column rechtstreeks in www.ornet.nl december 2012, pag. 37

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer informatie