| samen sterk in arbeidsrecht

© 2021 Sprengers Advocaten
Website door: New Fountain

Vorstverlet

De verkiezingen voor de gemeenteraad. U zult in alle wijsheid tot een keuze gekomen zijn. In de tempel van de democratie dient u met deze zelfde wijsheid eens in de paar jaar de ondernemingsraad te kiezen. Als kandidaat hoopt u dan op de wijsheid van uw collega’s. Dat ze maar weer op u zullen stemmen.

Soms zijn collega’s daar nog niet aan toe. Op u stemmen. Dat speelt soms ook in de landelijke of gemeentelijke politiek. Het is dan zaak om de verkiezingen te verplaatsen naar een later tijdstip. Twee Kamerleden van de PvdA zagen kort geleden de verkiezingspolls met lede ogen aan. Zij vonden dat verkiezingen op een later tijdstip beter zouden zijn voor het resultaat van de partij.
De barre winter bood kansen. Zij stelden in januari voor om de gemeenteraadverkiezingen maar uit te stellen. Het was te koud om campagne te voeren. Het voorstel werd serieus in overweging genomen. Iedereen vond het immers te koud. De democratie gedijt slecht bij winterse weersomstandigheden. De andere partijen ontdekten net op tijd de verborgen agenda van de twee snode PvdA-polici.

De uitstelgedachte biedt wel perspectief voor leden van ondernemingsraden die de uitkomst van de verkiezingen op dat moment met angst en beven tegemoet zien. De warmte, de regen, de wind, de droogte, het onweer, allemaal omstandigheden die een uitstel kunnen rechtvaardigen. Mocht het u uitkomen, maak gebruik van het weer. In Den Haag doen ze het tenslotte ook.

Datum
1 maart 2010

Rechtsgebied
Medezeggenschapsrecht

Geplaatst in
Column Rechtstreeks op: www.ornet.nl maart 2010, 3, p. 37

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer informatie