| samen sterk in arbeidsrecht

© 2021 Sprengers Advocaten
Website door: New Fountain

Winnaarsrood

Als lid van de ondernemingsraad zult u regelmatig aan de onderhandelingstafel zitten. Is het niet over de vraag of de reorganisatie gepaard zal moten gaan met gedwongen ontslagen, dan is het wel over de nieuwe werktijdenregeling. Om een zo goed mogelijk onderhandelingsresultaat te bereiken geef ik u een kledingadvies.

Wat heeft een onderhandelingsresultaat te maken met kleding? Welnu, uit wetenschappelijk onderzoek·blijkt dat de kleur van de kleding van invloed is op het onderhandelingsresultaat .. Zo blijkt dat mensen met een. rood T-shirt aanmerkelijk betere resultaten binnenhalen, In het wit geklede personen kunnen maar beter niet aan de onderhandelingstafel plaatsnemen. Zij zijn geneigd om hun openingsbod al bij de aanvang van de onderhandelingen naar beneden bij te stellen.·

Vooralsnog is alleen de invloed van de kleuren wit en rood onderzocht, Kleur is van invloed. Zo blijkt bijvoorbeeld ook dat voetballers in een rood tenue beter worden gevonden dan spelers in een wit tenue, Dat zal voor de spelers bij· de medezeggenschap niet anders zijn.
Vraag is wat: andere kleuren voor effect teweegbrengen. Niet ondenkbaar is dat een paars kostuum met gele spikkels gesprekspartners bij het begin van de besprekingen al tot overgave zal. brengen. Of omgekeerd.
Nader onderzoek is geboden.
Hoe dan ook, de van u kleding . is van belang. Ik heb inmiddels drie rode kostuums besteld en draag alleen , nog maar: rode onderbroeken. Tot de voorbereiding. van onderhandelingen behoort: met ingang van heden ook de kleur van de kledij.

Rudi van der Stege

Datum
1 april 2011

Rechtsgebied
Medezeggenschapsrecht

Column Rechtstreeks op www.ornet.nl april 2011, 4, p. 35

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer informatie