HomeScholingDe ins & outs van de loonsanctie

De ins & outs van de loonsanctie

In deze cursus bespreken de docenten ieder met een eigen invalshoek de ins & outs van de loonsanctie. Zij reiken veel praktische handvatten aan en bespreken hoe een loonsanctie te voorkomen is, maar ook hoe de schade te beperken is als eenmaal een loonsanctie is opgelegd.

Beschikbare Data
Breukelen
07-07-2022
Inschrijven
Breukelen
02-12-2022
Inschrijven
Scholing op maat Wilt u deze scholing op maat laten verzorgen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden. Contact

De loonsanctie van UWV, duizenden werkgevers krijgen er ieder jaar mee te maken. Na twee jaar werken aan het re-integratietraject van een zieke werknemer, blijkt dat toch niet voldoende is gedaan. Of dat niet het juiste is gedaan. En dat is vervelend, want een loonsanctie kost véél geld. Zeker als deze niet onder de dekking van de verzuimverzekering valt. Bovendien roept de UWV-beslissing vaak vragen op. De rapportages van de verzekeringsarts en arbeidsdeskundige laten zich namelijk niet makkelijk lezen. Vaak is niet duidelijk waarom de sanctie is opgelegd. Maar ook niet hoe deze bekort kan worden.

In deze cursus bespreken de docenten ieder met een eigen invalshoek de ins & outs van de loonsanctie. Zij reiken veel praktische handvatten aan en bespreken hoe een loonsanctie te voorkomen is, maar ook hoe de schade te beperken is als eenmaal een loonsanctie is opgelegd. In het eerste deel van de cursus gaat de aandacht naar de bepalingen in het BW die zien op re-integratie. Deze kennis is van belang voor het tweede deel: hoe voorkom ik de loonsanctie? Naast het verkrijgen van theoretische kennis oefent u met casus tijdens de cursus. Een van de casus die aan de orde komt betreft bijvoorbeeld de vraag: Wanneer vindt de Centrale Raad een tweede-spoortraject adequaat? De docenten betrekken hierbij recente uitspraken. Door deze cursus raakt u ook op de hoogte van de fijne kneepjes van het re-integreren. De docenten van deze cursus zijn twee specialisten op dit gebied; Natascha Schenk, jurist en Erica Wits, advocaat.

De volgende onderwerpen komen onder meer aan bod:

  • Het wettelijk kader: welke regels gelden er bij re-integratie? Hoe kan de werkgever een vastgelopen re-integratie vlot trekken
  • Achtergrond loonsanctie, cijfers, toekomstige ontwikkelingen
  • Waaraan moet een tweede spoor traject voldoen? Wanneer mag spoor één worden afgesloten?

Op ieder onderwerp volgt een casus die de docenten in de groep behandelen. Voorbereiding van te voren is niet nodig.