HomeScholingMedezeggenschapsrecht voor de arbeidsrechtpraktijk

Medezeggenschapsrecht voor de arbeidsrechtpraktijk

Sprengers Advocaten biedt niet alleen juridisch advies en bijstand; al onze advocaten geven diverse scholing. Zo verzorgen Jasper de Waard en Pauline Burger voor het Instituut voor Arbeidsrecht & HRM op 30 maart 2023 en 14 november 2023 de cursus Medezeggenschapsrecht voor de arbeidsrechtpraktijk.

Beschikbare Data
Hoofddorp
30-03-2023
Inschrijven
Rotterdam
14-11-2023
Inschrijven
Scholing op maat Wilt u deze scholing op maat laten verzorgen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden. Contact

Een arbeidsrechtpraktijk zonder medezeggenschapsrecht is ondenkbaar. Veel individuele arbeidsrechtdossiers hebben een medezeggenschapscomponent.

Of nu de ondernemingsraad (OR) of de werkgever/ondernemer wordt bijgestaan: in beide gevallen moet de arbeidsrechtjurist zich soepel kunnen bewegen door het medezeggenschapsrecht. De cursus ‘Medezeggenschapsrecht voor de arbeidsrechtpraktijk’ zorgt ervoor dat u hiertoe in staat bent.

Eerst wordt ingegaan op de rol van de ondernemingsraad op grond van de geldende wet- en regelgeving, het begrippenkader van de Wet op de ondernemingsraden (WOR) en de inrichting van de medezeggenschap. Vervolgens wordt aan de hand van de rechtspraak een verdiepingsslag gemaakt. Aan de orde komt dan wanneer de ondernemingsraad waarover om advies moet worden gevraagd. En hoe er met dat advies moet worden omgegaan. Verder wordt besproken wat de ondernemingsraad tegen eventuele besluiten van de ondernemer kan ondernemen. Daarna komt de rol van de ondernemingsraad bij de arbeidsvoorwaardenvorming aan de orde. Welke mogelijkheden biedt het instemmingsrecht van de ondernemingsraad? Wat zijn de beperkingen die de ondernemingsraad daarbij ondervindt?  Welke procedurele mogelijkheden heeft de werkgever/ondernemer om de arbeidsvoorwaarden te wijzigen. Vanzelfsprekend is er alle gelegenheid tot het stellen van vragen en/of het voorleggen van praktische problemen uit de eigen arbeidsrechtpraktijk.