HomeScholingDe zieke werknemer

De zieke werknemer

In deze online cursus bespreekt de docent, mr. Erica Wits, de ins & outs van de vaststellingstellingsovereenkomst in het arbeidsrecht.

Beschikbare Data
Online
20-05-2022
Inschrijven
Online
04-11-2022
Inschrijven
Scholing op maat Wilt u deze scholing op maat laten verzorgen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden. Contact

In deze online cursus bespreekt de docent, mr. Erica Wits, de ins & outs van de vaststellingstellingsovereenkomst in het arbeidsrecht. Het adviseren over een vaststellingsovereenkomst lijkt een koud kunstje. Soms is dit ook zo. Maar achter die standaardbepalingen zitten vaak voetangels en klemmen. Dan blijkt de finale kwijting toch niet zo finaal als de eindafrekening binnenkomt. Of blijkt de werknemer nog voor de einddatum bij de concurrent te werken. Tijdens deze online cursus bespreekt de docent hoe u dit kunt aanpakken en hoe u misverstanden kunt voorkomen.

In deze cursus komen daarnaast de nieuwste uitspraken en ontwikkelingen aan bod en krijgt u antwoord op onderstaande en andere vragen:

  • Verliest de werknemer niet het recht op zijn Wia-uitkering bij een Xella-einde (einde na twee jaar arbeidsongeschiktheid)?
  • En sprekend over Xella: wat te doen met de werknemer die al jaren uit beeld was en nu de transitievergoeding claimt met een verwijzing naar het advies van de advocaat-generaal van 11 februari jl. (ECLI:PHR:2022:136)?
  • Hoe oordelen de bestuursrechters over de uitvoering van de WCT door het UWV?
  • Wat als de werknemer na de wettelijke termijn de vso buitengerechtelijk ontbindt?
  • En kan een werkgever de werknemer wel zomaar vrijstellen van werk?

Deze online cursus is interactief. De docent, mr. Erica Wits, nodigt u van harte uit uw vragen tot een week voor aanvang van de cursus in te dienen bij info@legalplanet.nl. Zij behandelt deze vragen dan tijdens de cursus.

NB Dit is een online cursus die beschikbaar wordt gesteld via Zoom. U ontvangt voorafgaand aan de cursus gebruiksinstructies.