| samen sterk in arbeidsrecht

© 2021 Sprengers Advocaten
Website door: New Fountain

Workshopmiddag Fusies en overnames en de rol van de or

In fusie-, verkoop- en overnametrajecten spelen niet alleen veel verschillende belangen, maar worden belangrijke beslissingen vaak ook snel genomen. De materie is bovendien zeer complex. Hoe kan de or daarbij het beste zijn rol vervullen? Hoe zorg je er voor dat de or de kansen en meerwaarde van een fusie, verkoop of overname goed kan beoordelen en de risico’s daarvan kan beperken? Op welke manier kan de or bij een dergelijk traject optimaal zijn invloed uitoefenen?

Samen met Sprengers advocaten organiseert OR Magazine op 7 juni a.s. een studiemiddag waarbij de verschillende aspecten van een fusie- of overnametraject aan de orde komen. Na een algemene inleiding, zal een door Sprengers Advocaten ontwikkeld stappenplan voor fusie en overnames besproken en toegelicht worden. Het Stappenplan wordt aan de deelnemers uitgereikt, zodat ze er in hun eigen or-praktijk mee aan de slag kunnen gaan.

Wat leer je?
In de workshops zal mede aan de hand van een drietal concrete dossiers, dieper worden ingegaan op verschillende onderdelen uit dit Stappenplan. Deelnemers aan deze middag hebben de keus uit een drietal workshops. Deze workshops worden verzorgd door een advocaat en een or -lid, dat uit eigen ervaring kan vertellen hoe het er bij een overname aan toe gaat.

Toelichting bij de verschillende programmaonderdelen
Stappenplan Fusies en Overnames

Stel: uw ondernemer heeft het voornemen om de onderneming (of onderdelen daarvan) te verkopen aan een andere onderneming. Of uw ondernemer maakt bekend dat hij van plan is te fuseren met een andere onderneming. Dat zijn ingrijpende besluiten. Hoe moet de OR daarbij worden betrokken? Wat kan de OR doen? Het ‘Stappenplan fusies en overnames’ van Sprengers Advocaten kan hierbij behulpzaam zijn.

Workshop 1 Een overnametraject met de OR – Pauline Burger samen met een lid van de OR DDL Group
Wat is de rol van de OR in een overnametraject met meerdere bieders? Hoe heeft de OR invloed op de keuze voor de overnemende partij. Op welke wijze kan de OR afspraken maken met de overnemende partij over de toekomst van de onderneming en de gevolgen van de overname voor werknemers.

Workshop 2 Outsourcing en aanbesteding van werk – André Joosten samen met een lid van de OR Gezondheidscentrum Asielzoekers
Wat gebeurt er als het werk overgaat naar een andere onderneming? Gaan de werknemers dan ook mee over? Wat gebeurt er met de arbeidsvoorwaarden. Wanneer moet er een sociaal plan zijn en wat is daarbij de rol van de OR?

Workshop 3 Hoe bouwt de ondernemingsraad een onderhandelingspositie op? – Loe Sprengers samen met een lid van de COR TMG
Maken van afspraken is een eenvoudige tip. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat er ook bereidheid ontstaat om met de ondernemingsraad afspraken te maken bij een koper? Wanneer is het zinvol om een procedure bij de Ondernemingskamer te starten? Wat kan een ondernemingsraad hiermee bereiken?

Meer informatie:
Sprengers Advocaten, Plompetorengracht 14-16
Telefoon: 030-2520900
Mail: info@sprengers.nl

Meer informatie

Datum
7 juni 2018
Locatie
Jaarbeurs Utrecht
Tijd
13:00-16:30
Inschrijfgeld p.p.
€165,00 (ex btw)

Inschrijven

Inschrijven kan via de website van VakmediaNet

Fusies en Overnames

Meer informatie over Fusies en Overnames vindt u hier