HomeActueelPublicatiesEen nieuwe naam

Een nieuwe naam

Geplaatst in
Nieuwsbrief Sprengers Advocaten

Een paar dagen voordat mijn eerste zoon werd geboren, vroeg mijn vriend Wouter: “Hebben jullie al een naam gekozen?”. De meeste aanstaande ouders verklappen dat niet, maar ik wel. “Ja”, zei ik: “Daan!” Dat was volgens hem wel zo ongeveer de domste naam die je kon kiezen. Dat zou vast nog een hoop verwarring opleveren op de crèche! We lieten ons overtuigen en Daan werd Steef. Een paar maanden na zijn geboorte bracht ik Steef voor het eerst naar de crèche. Geen Daan te bekennen! Maar verdomd als het niet waar is: Daar liep wel een Steef rond!

Ons kantoor heeft al 38 jaar een naam: Advokatenkollektief. We zijn in 1974 geboren met die naam. En die naam heeft zijn sporen verdiend en is in zekere zin uniek. We hebben sinds 1974 duizenden ondernemingsraden bijgestaan en duizenden werknemers ondersteund. Voor vakbonden gewerkt, jurisprudentie weten te ontwikkelen en onze bijdrage geleverd aan nieuwe wetten, nou ja ik hou maar even op voordat u ons arrogant gaat vinden…

Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat we nog steeds trots zijn op onze eerste naam, maar toch gekozen hebben voor een andere. De naam Advokatenkollektief staat ons ook wel eens in de weg. Het dekt de lading niet meer en het is iets teveel jaren 70 geworden. De zoektocht naar een nieuwe naam is gelukt: Vanaf nu heten wij Sprengers Advocaten.
De nieuwe naam voor het Advokatenkollektief is vernoemd naar mijn collega Loe Sprengers, die sinds 1984 zijn sporen bepaald verdiend heeft bij het Advokatenkollektief! Een mooie keus, al was het maar omdat ik zelf in 1986 op zoek was naar een goede advocaat en bij Loe Sprengers uit kwam. Toen al!
Sprengers Advocaten. Het is even wennen. Maar uiteindelijk voelt het goed! Het dekt de lading en we gaan u als vanouds bijstaan!
Toch nog even terug naar het begin. Na Steef kwam er weer een jochie: En zijn naam is…: Daan! Voor de zekerheid over onze nieuwe naam Sprengers Advocaten heb ik zojuist even mijn vriend Wouter gepolst! Voor uw goed begrip: Wouter heb ik vorig jaar bijgestaan in een arbeidsconflict. “Man, wat kan mij die naam van jouw kantoor schelen! Als jullie je werk maar goed doen!“

Sprengers Advocaten dus!
André Joosten

Deel dit artikel

Besproken rechtsgebieden

Hebt u een vraag?

Neem contact met ons op of laat uw gegevens achter, zodat we u kunnen bellen.

Laat ons u bellen