HomeScholing

Scholing

Onderstaand schema bevat het actuele cursusaanbod, georganiseerd door Sprengers Advocaten zelf of via scholingsinstituten. Daarnaast bieden wij maatwerkscholing waarmee we naadloos aansluiten op de specifieke scholingsbehoefte van organisaties.

Vraag jij je af hoe je als OR het beste consequent kunt communiceren met je collega’s? Wat is een effectieve manier? Wat zegt de Wet op de Ondernemingsraden hierover en wanneer moet je je houden aan de geheimhouding?

Op 6 en 7 maart 2023 organiseren Katrien Hugenholtz (Maatschap voor Medezeggenschap) en Annette Terpstra (Sprengers advocaten) een kosteloze webinar, waarin dit thema centraal staat. Er is ruimte om vragen te stellen en zaken met elkaar te bespreken. Ook kunnen vragen van tevoren met ons worden gedeeld.
Je kunt je aanmelden via onderstaand formulier. Dan ontvang je daarna een link voor het webinar.

Leuk je daar te ontmoeten!

Tijdens de eerste dag van deze bijzondere tweedaagse zullen alle aspecten (procedurele en inhoudelijke) rondom bedrijfseconomische ontslagen de revue passeren. Daarbij zal ook uitvoerig aandacht worden besteed aan de gepubliceerde rechtspraak rondom de A-grond, waaronder het ANWB-arrest, het KLM-arrest en het Shell-arrest, en de invloed daarvan op de uitvoeringspraktijk van UWV.

Tijdens deze online cursus bespreken prof. mr. dr. Ruben Houweling en mr. dr. Loe Sprengers het corporate arbeidsrecht uitgebreid. Deze twee absolute toppers op het terrein van het arbeidsrecht brengen tijdens deze online cursus knelpunten op het snijvlak van ‘corporate’ en ‘employment’ bij elkaar. Zij bespreken zaken die in het ‘corporate’ domein liggen en vaak arbeidsrechtelijke consequenties hebben, waaronder overnames, herstructurering en wijziging van functies en loongebouwen.

Sprengers Advocaten biedt niet alleen juridisch advies en bijstand; al onze advocaten geven diverse scholing. Zo verzorgen Jasper de Waard en Pauline Burger voor het Instituut voor Arbeidsrecht & HRM op 30 maart 2023 en 14 november 2023 de cursus Medezeggenschapsrecht voor de arbeidsrechtpraktijk.

Op 12 en 18 september 2023 verzorgen wij weer onze halfjaarlijkse scholing “Actualiteiten Medezeggenschapsrecht” voor OR-trainers. In één middag praten wij u bij over recente ontwikkelingen in de rechtspraak en wetgeving op het gebied van medezeggenschap.

Cursussen voor de ondernemingsraad

Wij doceren cursussen aan de ondernemingsraad, over alle specialisaties van ons kantoor: medezeggenschapsrecht, individueel en collectief arbeidsrecht, ambtenarenrecht en sociaal zekerheidsrecht. Gebaseerd op de wetgeving, de rechtspraak, nieuwe ontwikkelingen en onze eigen praktijkervaring, hebben wij een uniek cursusprogramma ontwikkeld.

Sprengers Advocaten biedt niet alleen juridisch advies en bijstand; al onze advocaten bieden cursussen op maat, op basis van door ons ontwikkelde modules. Dat doen wij onder meer voor ondernemingsraden, personeelsvertegenwoordigingen (PVT’s) en andere medezeggenschapsorganen en diens adviseurs. Ook doceren wij aan andere groepen werknemers en P&O-medewerkers over arbeidsrechtelijke vraagstukken en medezeggenschap.

Hebt u een vraag?

Neem contact met ons op of laat uw gegevens achter, zodat we u kunnen bellen.

Laat ons u bellen
Of stel direct uw vraag