HomeScholing

Scholing

Onderstaand schema bevat het actuele cursusaanbod, georganiseerd door Sprengers Advocaten zelf of via scholingsinstituten. Daarnaast bieden wij maatwerkscholing waarmee we naadloos aansluiten op de specifieke scholingsbehoefte van organisaties.

Katrien en Annette geven een frisse kijk op taaie thema’s op het speelveld van de OR, dankzij de unieke combinatie van psychologie en regels. In een gratis webinar geven we een inkijkje in deze gelijkwaardige medezeggenschap. We nodigen jou uit om een casus in te brengen!

Uit onderzoek blijkt dat 89% van de ontslagen via een vso verloopt. In dit webinar bespreekt mr. Erica Wits een aantal aspecten van de vso.

In dit webinar van één uur bespreekt de docent, mr. Erica Wits o.a. de onderwerpen:

  • Ziekte en bedrijfseconomische ontslag
  • Ontslag en langdurige arbeidsongeschiktheid
  • Covid-19 en ontslag

De zieke werknemer

Online, Online,

In deze online cursus bespreekt de docent, mr. Erica Wits, de ins & outs van de vaststellingstellingsovereenkomst in het arbeidsrecht.

Kennis van bepaalde onderwerpen is voor een goed advies aan werkgever of werknemer echt een must. In deze compacte basiscursus komen veelvoorkomende vragen aan bod die betrekking hebben op de ZW, WW en de wet WIA (WAO).

In deze cursus bespreken de docenten ieder met een eigen invalshoek de ins & outs van de loonsanctie. Zij reiken veel praktische handvatten aan en bespreken hoe een loonsanctie te voorkomen is, maar ook hoe de schade te beperken is als eenmaal een loonsanctie is opgelegd.

Verreweg de meeste arbeidsovereenkomsten eindigen tegenwoordig niet via een procedure bij het UWV of de kantonrechter, maar met – wat vroeger genoemd werd – wederzijds goedvinden. Door middel van een duo-presentatie van twee uitstekende docenten worden de belangrijkste punten voor u op een rij gezet!

Sprengers Advocaten biedt niet alleen juridisch advies en bijstand; al onze advocaten geven diverse scholing. Zo verzorgen Jasper de Waard en Pauline Burger voor het Instituut voor Arbeidsrecht & HRM op 24 november 2022 de cursus Medezeggenschapsrecht voor de arbeidsrechtpraktijk.

Op 13 en 19 september 2022 verzorgen wij weer onze halfjaarlijkse scholing “Actualiteiten Medezeggenschapsrecht” voor OR-trainers. In één middag praten wij u bij over recente ontwikkelingen in de rechtspraak en wetgeving op het gebied van medezeggenschap.

Cursussen voor de ondernemingsraad

Wij doceren cursussen aan de ondernemingsraad, over alle specialisaties van ons kantoor: medezeggenschapsrecht, individueel en collectief arbeidsrecht, ambtenarenrecht en sociaal zekerheidsrecht. Gebaseerd op de wetgeving, de rechtspraak, nieuwe ontwikkelingen en onze eigen praktijkervaring, hebben wij een uniek cursusprogramma ontwikkeld.

Sprengers Advocaten biedt niet alleen juridisch advies en bijstand; al onze advocaten bieden cursussen op maat, op basis van door ons ontwikkelde modules. Dat doen wij onder meer voor ondernemingsraden, personeelsvertegenwoordigingen (PVT’s) en andere medezeggenschapsorganen en diens adviseurs. Ook doceren wij aan andere groepen werknemers en P&O-medewerkers over arbeidsrechtelijke vraagstukken en medezeggenschap.

Hebt u een vraag?

Neem contact met ons op of laat uw gegevens achter, zodat we u kunnen bellen.

Laat ons u bellen
Of stel direct uw vraag