HomeActueelPublicatiesOp naar de toekomst!

Op naar de toekomst!

Vorige week stond het nieuwe kabinet op het bordes. Er is maanden onderhandeld over het regeerakkoord: ‘Vertrouwen in de toekomst’. Ik heb mijn best gedaan om me door 70 pagina’s tekst door te worstelen en ik waarschuw u alvast: begin er niet aan! Het Bureau woordvoering kabinetsformatie (ja, daar had ik ook nog nooit van gehoord!) zet op zijn website nog een vertaling in het Engels, Duits en Frans, maar veel meer Vertrauen in die Zukunft levert dat bepaald niet op.

‘Maatschappelijk effectieve rechtspraak vereist innovatieve wetgeving’, zo lees ik, en dus komen er ‘experimenten met buurtrechters die regelmatig in de buurt zitting hebben’. Deze buurtrechters richten zich op ‘juridisch eenvoudige zaken en bestaan uit (kanton)rechters die ook in de gewone rechtspraak werkzaam zijn of waren’. Nog los van het kromme Nederlands moet ik het nog zien gebeuren, maar áls het gebeurt stel ik mijn keukentafel graag ter beschikking!

Ik hoop dat u er nog bent, want ik ben nog niet klaar. Waar ik nog nergens iets over had gelezen is dat ‘wordt bezien of een heffing op lawaaiige en vervuilende vliegtuigen mogelijk is’. Wat de niet-lawaaiige en niet-vervuilende vliegtuigen zijn blijft een raadsel. Wordt het niks met die heffing dan komt er in 2021een vliegbelasting. Om daar meteen aan toe te voegen: ‘De opbrengst van de vergroening wordt teruggesluisd naar lagere lasten voor burgers en bedrijven’. Dus we blijven met lawaaiige en vervuilende vliegtuigen vliegen en noemen het mislukken van een heffing een vergroening!

Bemoedigend is natuurlijk wel dat onze kinderen op school het Wilhelmus moeten gaan leren zingen. U kunt dan wel tegensputteren en zeggen dat u niet van Duitsen bloed bent, dat God niet uw schild ende betrouwen is of dat u de Koning van Hispanje nog nooit hebt geëerd, maar geef toe dat hier vertrouwen in de toekomst uit blijkt. Het kan niet anders of Buma voorziet dat het Nederlands voetbalelftal het EK van 2020 én het WK van 2022 gaat halen. Dit kabinet is dan al lang weer weg, maar mijn kinderen zingen dan wel mooi uit volle borst mee!

Deel dit artikel

Hebt u een vraag?

Neem contact met ons op of laat uw gegevens achter, zodat we u kunnen bellen.

Laat ons u bellen