HomeOver onsAdvocatenSuzanne Broens
Neem contact op
Specialisaties: medezeggenschap, arbeidsrecht, sociale zekerheid, ambtenarenrecht
Zet zich in voor: werknemers, werkgevers, medezeggenschapsorganen
Studeerde: rechten en psychologie aan de Universiteit Utrecht
Bij Sprengers Advocaten sinds: 2002

Suzanne zet zich in voor diverse organisaties, veelal binnen de rijksoverheid. Ze adviseert onder meer ondernemingsraden bij het maken van de juiste keuzes: “Ondernemingsraden dragen een grote verantwoordelijkheid en krijgen te maken met veel verschillende vraagstukken. Ik help ze met het ontwarren van de kluwen aan mogelijkheden, randvoorwaarden en belangen.” Daarbij houdt Suzanne veel rekening met onderlinge relaties.

Ik hecht belang aan een goede balans tussen de juridische mogelijkheden en de onderlinge verhoudingen.”

Ook treedt Suzanne op in individuele zaken over bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid. Haar studie psychologie helpt Suzanne in haar werk als advocaat: “Vaak hebben cliënten te maken met behoorlijke emotionele belasting en het is fijn om de problemen voor ze te kunnen abstraheren.”

Divers cursusaanbod

Als docent is Suzanne verbonden aan de Stichting Opleidingen Sociaal Recht (OSR). Zij geeft cursussen arbeidsrecht, sociale zekerheid en medezeggenschap aan advocaten, andere juristen en trainers en adviseurs van ondernemingsraden.

Achtergrond

Voor haar komst bij Sprengers Advocaten was Suzanne jurist bij het Bureau voor Rechtshulp Amsterdam. In 2002 was ze co-auteur van een boek over het arbeidsrecht voor het MKB waar ook oud collega René Hampsink aan meeschreef. Dit resulteerde in haar aansluiting bij Sprengers Advocaten.

Suzanne Broens heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- en sub-rechtsgebieden geregistreerd: arbeidsrecht (met als sub-rechtsgebied medezeggenschap) en sociaal zekerheidsrecht (met als sub-rechtsgebied werknemersverzekeringen). Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Hebt u een vraag?

Neem contact met ons op of laat uw gegevens achter, zodat we u kunnen bellen.

Laat ons u bellen
Publicaties

De procedure bij de kantonrechter

Publicaties

Afspraken en interpretatie

Publicaties

Het instemmingstraject

Publicaties

Wat valt onder het instemmingsrecht?

Publicaties

Procedure bij de Ondernemingskamer