HomeOver onsAdvocatenTijn Tas
Neem contact op
Specialisaties: individueel arbeidsrecht, medezeggenschap, sociaal zekerheidsrecht
Zet zich in voor: werknemers, werkgevers, medezeggenschapsorganen
Studeerde: rechten en privaatrecht aan de Universiteit Utrecht en arbeidsrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam
Bij Sprengers Advocaten sinds: 2021

Tijn is sinds juli 2021 beëdigd als advocaat en staat individuele werknemers en werkgevers bij in arbeidsrechtelijke geschillen. Daarnaast houdt Tijn zich, samen met collega-advocaten, bezig met uiteenlopende zaken op het gebied van onder meer medezeggenschap. Tijn is er goed in om snel de essentiële zaken uit een complexe situatie te filteren. Vanuit een heldere probleemanalyse gaat hij met de cliënt op zoek naar de beste oplossing. Hij heeft oog voor het bredere verhaal dat vaak achter een specifiek knelpunt zit. Tijn biedt dan niet alleen een juridische analyse, maar zoekt ook naar een, voor alle betrokkenen, acceptabele oplossing voor het achterliggende probleem.

Het arbeidsrecht

Nadat Tijn op zijn twintigste zijn bachelor rechten behaalde, heeft hij tijdens een bestuursjaar gewerkt bij de FNV als juridisch consulent. Daar hielp hij leden met allerlei vragen over bijvoorbeeld pensioen, arbeidsongeschiktheid en ontslag. Tijdens deze praktijkervaring ontstond Tijns voorliefde voor het arbeidsrecht: “Arbeidsrecht gaat over situaties waar iedereen mee te maken kan krijgen en dus kan ik me goed in mijn cliënten verplaatsen.”
Na een master privaatrecht en een tweede bestuursjaar volgde Tijn daarom nog een master arbeidsrecht.

Ik kan me goed inleven in de gevoelens van cliënten in arbeidsrechtelijke situaties en ik vind het heel belonend om mensen echt te kunnen helpen in de praktijk.”

Naast de wetenschappelijke theorie maakte Tijn tijdens de master arbeidsrecht ook veel verbinding met de praktijk door colleges op advocatenkantoren en van rechters uit het werkveld te volgen: “Dat vond ik zo interessant, dat ik toen zeker wist dat ik verder wilde binnen het arbeidsrecht.”

Laagdrempelig nichekantoor van hoog niveau

In 2020 heeft Tijn stage gelopen bij Sprengers Advocaten. Na bij een ander advocatenkantoor te hebben gewerkt, is hij medio 2021 teruggekeerd naar Sprengers Advocaten om in vaste dienst te treden: “Wat ik zo mooi vind aan ons kantoor is dat het bestaat uit een relatief kleine club met laagdrempelige advocaten, die op een enorm hoog niveau werken. Dat komt ook omdat we gespecialiseerd zijn in het medezeggenschapsrecht. Op dat gebied behoren we echt tot de top in ons vakgebied. Tegelijkertijd zijn we informeel in de omgang en maken we snel een ‘klik’ met cliënten, waardoor ze zich door ons gehoord, begrepen en geholpen voelen.”

Medezeggenschap

Tijdens zijn tweede bestuursjaar was Tijn voorzitter van de Utrechtse studentenvakbond. In die functie heeft Tijn veel ondersteuning geboden aan de medezeggenschap op universiteiten en de hogeschool in Utrecht: “Door actief met medezeggenschap bezig te zijn en groepen mensen een stem te geven voor wie het individueel lastiger zou zijn, heb ik aan den lijve de waarde ondervonden van een dergelijk orgaan en van het beter maken van een organisatie met behulp van de mensen uit de organisatie zelf.” De ervaring en kennis die Tijn opdeed als voorzitter van de vakbond, neemt hij nu mee in zijn werk als advocaat.

Hebt u een vraag?

Neem contact met ons op of laat uw gegevens achter, zodat we u kunnen bellen.

Laat ons u bellen
Blog

Kabinetsvisie op schijnzelfstandigheid: licht aan het einde van de tunnel?

Publicaties

2 nieuwe wetsvoorstellen: kansengelijkheid in het wervingsbeleid en verplichte aanstelling vertrouwenspersoon