HomeActueelPublicatiesAan zee

Geplaatst in
Column Rechtstreeks op: www.ornet.nl september 2010, 9, p. 37

Iedereen is weer terug van vakantie. De bedoeling van. vakantie is dat iemand een beetje kan bijkomen van een jaar hard werken. Het is de bedoeling dat de werknemer er na de vakantie beter aan toe is dan voor de vakantie.

Ik ben weer een onderzoekje tegengekomen. Ruim 70 procent van de werknemers in Nederland presteert na de vakantie slechter dan voor de vakantie en is niet blij en uitgerust. Dat is even schrikken. Ik dacht dat vakantie goed was. Er bestaat wel een groot verschil tussen degenen die de vakantie vieren aan zee en degenen met andere vakanties.
Aan werknemers is weinig lol te beleven na een natuurreis, een stedentrip of een educatieve vakantie. Zij komen uitgeblust en zonder veel enthousiasme terug. De collega’s die een strandvakantie achter de rug hebben, gaan er echter als nooit tevoren blij en ontspannen tegen aan. Ga maar bij uzelf na of het klopt.
Ik twijfel een beetje aan het onderzoek. Ik ben namelijk zelden zo depressief begonnen met werken als na twee weken Katwijk aan Zee. Ondernemingsraden die iets met dit onderwerp willen, doen er dan ook goed aan om volgend jaar eerst drie weken naar Bergen aan Zee af te reizen om te kijken of het klopt. Mocht het onderzoek deugen dan is het misschien een onderwerp voor de ondernemingsraad: het stimuleren van strandvakanties. Extra dagen bij vakantie aan zee, een door het bedrijf gehuurd strand, een bedrijfsbrede verplichte vakantie aan de waterkant? Volop mogelijkheden.

 

Deel dit artikel

Besproken rechtsgebieden

Lees meer over de auteurs

Hebt u een vraag?

Neem contact met ons op of laat uw gegevens achter, zodat we u kunnen bellen.

Laat ons u bellen