HomeActueelPublicaties‘Dossier Novio’ Marian van Leeuwen’s e-boek

‘Dossier Novio’ Marian van Leeuwen’s e-boek

Geplaatst in
Marian van Leeuwen nieuwsbrief

Marian van Leeuwen-Scheltema is per 1 januari 2013 met pensioen gegaan. Op 1 oktober 1990 is Marian begonnen bij het toenmalige Advokatenkollektief als juridisch medewerker. Zij bleek een talent te hebben voor het recht. Na enige tijd is ze dan ook als advocaat aan de slag gegaan. Toen Marian ons kantoor, dat inmiddels Sprengers Advocaten heet, ging verlaten wilde zij geen cadeau, geen receptie. Ze wilde stilletjes weggaan. Voor een heel klein stukje zijn wij haar daarin tegemoet gekomen, maar wij vonden het belangrijk om Marian toch wat mee te geven. Wij hebben daarom besloten om één van haar zaken te laten analyseren en daar een e-boek van te maken. Marian heeft in haar carrière als advocaat vele werknemers en ondernemingsraden bijgestaan. Met een van die ondernemingsraden heeft Marian een lang traject met vele procedures doorlopen. Deze OR Novio heeft gevochten voor de zelfstandigheid van Novio en ondanks dat het recht vaak op hun hand was, maakte de voortgang van het proces en de tijd het niet altijd mogelijk om dat recht geheel uit te nutten.

Bernard van Lammeren, journalist, heeft een schets gemaakt van het geschil met behulp van de hoofdrolspelers, Maarten Sweep, de voorzitter van de OR van Novio, Peter Paul Witte, Connexxions hoogste HR-manager en Marian, die de OR van Novio bijstond. Robbert van het Kaar, onderzoeker bij de Universiteit van Amsterdam, heeft een juridische analyse gemaakt van de zaak.

Ook voor OR-en die buiten het openbaar vervoer opereren zitten er boeiende  aspecten aan deze verhalen. Het is een boek dat voor iedereen interessant is om te lezen. En het is nog gratis ook. Download hier het e-boek ‘Dosier Novio’.

Dossier Novio

Marian is, zoals we van haar hadden verwacht, inmiddels heel actief met heel veel andere activiteiten.

We hopen dat u het e-boek met interesse zult lezen. Mocht u in de toekomst vragen hebben van juridische aard op het gebied van medezeggenschapsrecht en arbeidsrecht, dan kunt u ook na het vertrek van Marian nog steeds bij ons terecht. Wij zijn u graag van dienst.

Deel dit artikel

Besproken rechtsgebieden

Lees meer over de auteurs

Hebt u een vraag?

Neem contact met ons op of laat uw gegevens achter, zodat we u kunnen bellen.

Laat ons u bellen