HomeActueelPublicatiesWet normalisering rechtspositie ambtenaren aangenomen, wat gaat dit betekenen?

Wet normalisering rechtspositie ambtenaren aangenomen, wat gaat dit betekenen?

Op 8 november 2016 is het Initiatiefvoorstel Wet normalisering rechtspositie ambtenaren aangenomen door de Eerste Kamer. Als gevolg van deze wet gaat een groot deel van de huidige ambtenaren een arbeidsovereenkomst krijgen en daarmee gaat het civiele arbeidsovereenkomstenrecht op hen van toepassing zijn. De wet gaat, waarschijnlijk, in per 1 januari 2019.

Over de inhoud van het initiatiefvoorstel en de gevolgen van de implementatie van deze wet hebben mijn collega Loe en ik voor de kennisbank Xpert Ambtenarenrecht een kennisdocument (‘Whitepaper’) geschreven dat inzicht kan bieden in wat overheidsorganisaties en -medewerkers te wachten staat. Dit document kunt u middels deze link openen of downloaden.

Wij merken dat hierover steeds meer vragen leven bij ondernemingsraden en ook aan ons worden voorgelegd. We hebben daarom een speciale cursus ontwikkeld, waarbij u in 3 uur wordt geïnformeerd over de hoofdlijnen van het nieuwe ambtenarenrecht zoals dat bij veel overheidswerkgevers zal gaan gelden. We kunnen deze cursus in uw organisatie komen geven aan de gehele ondernemingsraad (of aan een deel daarvan) op een voor u geschikt moment, of bij ons op kantoor in Utrecht. Zie voor meer informatie.

Uiteraard houden wij u in de loop van de tijd op de hoogte van de ontwikkelingen. Bij vragen kunt u vanzelfsprekend ook nu al contact met ons opnemen.

Deel dit artikel

Besproken rechtsgebieden

Lees meer over de auteurs

Hebt u een vraag?

Neem contact met ons op of laat uw gegevens achter, zodat we u kunnen bellen.

Laat ons u bellen